dimecres, 14 de març del 2018

Diari de colònies d'educació infantil TERCERA PART

Hem passat uns dies meravellosos, amb un temps esplèndid i unes activitats que hem gaudit plenament. Avui al matí, encara hem pogut navegar per la costa de Cambrils i alguns de nosaltres hem fet de timoners, amb el permís del capità del vaixell, és clar! Una colla de grumets, aspirants a capitans, hehehe... Per sort, la mar ens ha acompanyat. També hem fet un petit tomb pel port pesquer, hem vist les xarxes esteses apunt per ser sargides i uns pescadors molt enfeinats.

Com fa el vent de Marinada, els records, de mica en mica, estan arribant de mar, cap a terra, cap a les vinyes, de Sant Cugat. Un cop més, l’experiència, la complicitat, les emocions, les descobertes han estat les protagonistes de les colònies d’educació infantil d’enguany. Ara queda guardar-nos cada vivència en més d’un calaixet: el calaix de les emocions, per totes les que ens han aflorat aquests dies; el calaix de les imatges, per cada entorn, per cada nou horitzó; el calaix dels sentits, per les olors que ens han visitat, per les textures que hem tocat i, com no pot faltar; el calaix de l’amistat, per aquells que ens hem trobat pel camí i, sobretot, per les complicitats que hem reforçat entre nosaltres, companys i mestres. Hem trenat nusos, molt difícils de desfer, de fet, ni ho intentarem!

Segurament, cadascun de nosaltres tenim altres calaixos, ben personals, que ens han ajudat a endreçar tot el que ens hem emportat de Cambrils a la motxilla. Aquests calaixos,són aquells que obres i sempre esperes trobar-hi allò que necessites, quan ho busques i quan no. Calaixos de vida, calaixos plens d’històries de motxilles, lliteres, caminades, sacs de dormir, macarrons, música, llanternes, rialles, de totes aquelles coses que sempre va bé de tenir a mà.

L’any que ve, tornarem a omplir motxilles, tornarem a buidar motxilles, per tornar a omplir calaixos. Ja falta menys...